Vælg en side

Du kender sikkert udtrykket: ”Du er, hvad du spiser”. Men kender du også: ”Du ser ud, ligesom du bor”? Det betyder, at hvis du bor i skidt og møg, vil det højst sandsynligt reflektere sig i den måde, du ser ud på. Du skal gå mindst lige så meget op i den måde, du bor i dit hjem, som den måde, du passer på dit udseende, for de to ting påvirker hinanden i høj grad.

Læs her, hvordan du nemt og hurtigt får styr på dit hjem, så du bagefter kan træde ud i verden i den mest præsentable udgave af dig selv. 

Et beskidt hjem sætter sig i huden

Hvorfor er det vigtigt med et rent hjem?

Dit sind afspejler sig i dine omgivelser. Hvis du bøvler med en masse kaos og rodede tanker oppe i dit hoved, vil det som regel afspejle sig i dit hjem. Du vil sikkert slække mere på hygiejnen, og det er ikke altid, du lige får smidt tøjet på den rette plads.

Når du gradvist begynder at leve i mere og mere uorden, vil denne uorden brede sig ind i andre dele af dit liv – såsom dit udseende. Du vil begynde at gå mindre op i at gøre dig i stand regelmæssigt, for hey, du gør jo heller ikke din lejlighed i stand. Og så vil det også afspejle sig ved, at fedtede overflader og støv i luften sætter sig i din hud og fører til bumser og rynker.

Gør rent i dit hjem og mærk en forskel i udseendet

Sådan får du orden i din tilværelse

Det første og vigtigste skridt er at tage et kig på dig selv i spejlet og spørge, hvad det underliggende problem egentligt er? Oftest kommer uorden og skødesløshed af stress og for meget arbejdspres. Dermed er det også helt essentielt, at du skærer ned i det, der presser dig, så du kan opleve mere frihed og lettelse.

Når du har fundet årsagen, kan du gå videre til det konkrete arbejde. Begynd at rydde op i hjemmet. Begynd på en god gammeldags omgang forårsrengøring (også selvom det ikke er forår), og vær sikker på, at du får skrubbet, skurret, støvsuget, lagt alting på deres respektive pladser – og få for guds skyld luftet ud regelmæssigt.

Du vil hurtigt kunne mærke en effekt på dit mentale helbred og dit fysiske udseende.

Med de rette redskaber er det nemt at gøre rent

Invester i nogle ordentlige rengøringsmidler

Nu handler det om at sikre dig, at de gode vaner holder ved. Her er det helt essentielt, at du har de rette værktøjer, så det fremover bliver så let som ingenting at rydde op. Du skal for eksempel investere i nogle gode desinficerende rengøringsmidler og en støvsuger, der hurtigt kan tage de værste fnullermænd.

Sørg for at have alting stående et sted, hvor du nemt og hurtigt kan komme til det, så det ikke bliver en forhindring at komme i gang. Skab dig en rutine – gerne én du kan skrive ned på et stykke papir – og vær god til at følge den slavisk. På den måde kan du slå hjernen fra, proppe en god podcast ind i ørerne, og så kaste dig over den regelmæssige rengøring.

Dit mentale helbred og dit fysiske udseende vil takke dig for det!